Азиатските пазари последваха пониженията на Wall Street

Цените на петрола паднаха по време на сесията

Азиатските пазари последваха пониженията на Wall Street на фона на нарастващата доходност от облигации, съобщава CNBC.

Японският Nikkei 225 се понижи с 0,5%, а южнокорейският Kospi изтри 0,24% от стойността си. Австралийският ASX 200 отчете спад от 1,07%, след като всички подиндекси отчетоха понижения.

В Хонконг Hang Seng отписа 0,36%, а на китайските континентални пазари Shanghai Composite изтри 0,22%, а Shenzhen Composite отписа 0,084% от стойността си.

Движенията на пазара на облигации бяха във фокуса на вниманието, след като на американските борси доходността от държавните ценни книжа отчете ръстове.

Цените на петрола се понижиха, като фючърсите върху сорта Брент поевтиняха с 1,25% до 47,51 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол понижиха цената си с 1,27% до 44,94 долара за барел.

Енергийните компании в Австралия последваха спадовете в цените на черно злато. Австралийската Santos отчете спад в цената на книжата си с 2,15%, а акциите на Oil Searchпоевтиняха с 2,5%.

В Южна Корея акциите на Samsung Electronics понижиха цената си с 0,12%, след като електронният гигант обяви, че очаква печалбата през второто тримесечие да се увеличи със 72% на годишна база.

На валутния пазар еврото поевтиня, като се разменяше за 1,1412 долара разно тази сутрин в сравнение с нивата от 1,13 долара по-рано през седмицата.

Доларовият индекс се търгува на ниво от 95,924 пункта към 7 часа сутринта българско време, като остана под нивата от около 96 пункта, на които се задържа през по-голяма част от седмицата.

В петък се очаква Китай да обяви данни за валутните си резерви.