Зад кулисите на “Уимбълдън”: 165 лимузини возят тенисистите

Всеки играч получава възможно най-големите удобства на “Уимбълдън”, които един турнир може да предложи на своите участници. 165 лимузини возят състезателите до комплекса “Ол Ингланд клъб”, като на място има безброй фризьорски салони, туристическа агенция и дори офис за запазване на билети за театър.

В продължение на две седмици 19 души в комплекса на “Уимбълдън” се занимават с наплитането на повече от 3000 ракети за тенисистите. Анди Филипс, който е отговорник на процеса, разказва, че всеки играч е различен в изискванията и поведението си. “Някои след победа държат ракетата им да бъде наплетена от същия човек и определено имат големи изисквания, докато други са по-скоро очарователни. Понякога сме толкова заети, че не осъзнаваме как някой чака доста време без да каже нищо. И когато погледнем кой е, се изумяваме, че това е Рафаел Надал!”

Преди началото на финалите пък всеки играч е придружаван от стюарди до корта от съблекалните, където се минава покрай стената на славата с имената на всеки шампион от 1877 година насам. В съблекалните пък по телевизорите се пуска всякакъв друг спорт, освен тенис, за да не чуват състезателите коментарите и анализите по свой адрес.