Деца снимаха къртенето на банкомата в Катунци, участвали трима яки маскирани (СНИМКИ)

Три ранобудни момчета от село Катунци са станали свидетели на дръзкия грабеж на банкомата на ДСК, отмъкнат рано тази сутрин към 4 ч. от мястото му на входа на кметството.

Участвали бял микробус и джип БМВ, като всичко траяло към 15 мин.

Самият банкомат бе открит във водосток край пътя за прохода Попови ливади и град Гоце Делчев, парите не се взети.

Едно от децата дори заснело екшъна в Катунци на клип, който е предоставен на полицията, съобщи БГНЕС. Според хлапетата, едно от които изтичало да уведоми кварталния полицай, микробусът дал на заден, но не могъл да се качи по стълбите.

После отстъпил мястото си на джипа, който закачил банкомата и го издърпал. Алармата се включила, а джипът, влачейки след себе си завързания с въже банкомат, се отдалечил.

„Бяха трима едри и с маски, видяха ни, но не се притесниха, все едно не правеха нищо незаконно”, каза едно от момчетата. „Беше като на филм, все едно „Бързи и яростни” гледахме, крадците не си даваха никакъв зор, целият обир трая към 15 минути”, допълни то.

Банкоматът на Банка ДСК е бил зареден последно преди седмица с 60 000 лв., за това се смята че в него не е имало повече от 15 000 – 20 000 лв. По неофициална информация парите са в банкомата.

Той е бил влачен близо 1.4 км от крадците, докато не е паднал на 2 метра под нивото на пътя.
Едва в 13 ч. устройството бе извадено от водостока от случайно преминаващ и натоварен с трупи товарен автомобил, оборудван с кран тип „щипка“.

Бе открита и задната врата от белия микробус, която се е откъснала след като тегленият банкомат паднал във водостока. Тя е намерена по пътя към прохода Попови ливади.