Запознайте се с асовете на литовците, които могат да причинят главоболие на Лудогорец

Предвид факта, че литовският шампион Жалгирис загуби само една от четирите си контроли по време на лятната си пауза, Лудогорец има своите поводи за притеснение. Но и някои играчи в тима на Валдас Дамбраускас също може да причинят сериозно главоболие на “орлите”. Това важи най-вече за бразилеца Еливелто и Дарвидас Шернас, който е трети капитан.

Еливелтон Рибейро Данташ, както е неговото истински име, е основният реализатор на тима си, записвайки 20 гола, след като се присъедини към тима от Екранас през 2015 година. През този сезон юношата на Фламенго има 9 попадения във всички турнири, колкото има и Шернас. Именно 32-годишният нападател ще бъде основната заплаха за новия страж на “орлите” Хорхе Браун.

В началото на тази година той пристигна от турския Аланияспор, а през дългата си кариера е играл още в Полша, Русия, Австралия и Шотландия. За разлика от Еливелто, Шернас не е в състояние да започва всеки мач като титуляр и през този сезон вече на два пъти му се е случвало да се появява като резерва.

Към момента Жалгирис изглежда твърде зависим от двамата, тъй като следващите в листата на стрелците – Бахрудин Атаич и Мантас Куклис, имат едва по 3 отбелязани гола.

„Меридиан мач“