ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Жесток скандал в парламента! БСП скочи срещу Томислав Дончев заради международен договор за 2,4 млн. лева – точат зъби за министър – гледайте НА ЖИВО (ОБНОВЕНА)

Депутатът от БСП Румен Гечев се нахвърли на вицепремиера Томислав Дончев заради сключването на международен договор за 2,4 млн лева за използването на специалисти от Световната банка. Социалистът се възмути, че на депутатите се предлага да одобрят това споразумение, а в парламента не е дошъл нито един министър да защити мотивите, които според него били „ала-бала“.

Председателстващата заседанието в парламента Цвета Караянчева обяви, че е поканила Дончев в парламента. Според Десислава Атанасова това е решение на служебното правителство. Гечев обаче продължи да настоява за присъствието на министър.

В момента в парламента се очаква да пристигне представител на правителството, който да мотивира подписването на това споразумение.

След тежки дебати и скандали, законопроектът бе приет, което накара дапутатите от БСП и ДПС да напуснат демонстративно пленарна зала. Единствен представител на социалистите остана Кристиян Вигенин. Десислава Атанасова пък направи предложение законпроектът да бъде гледан моментално и на второ четене, което бе прието.