НОВО НАЧАЛО! Зам.-министър Петрова с кампания „Аз събуждам България“

Днес се състоя пресконференция за представяне на националната информационно-образователна кампания „Аз събуждам България“. Основателите Пламен Попов и Ясар Маркос представиха целите и същността на кампанията, а сред специалните гости беше и заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, която е и патрон на кампанията.

Д-р Петрова сподели, че „Аз събуждам България” е кампания, от която страната ни има нужда. Нейната мисия и идеология са в унисон с основните дейности на Министерството на труда и социалната политика. Ние имаме необходимост да задържим младите хора в България, да създадем възможности за тяхната реализация тук. Поради тази причина аз се чувствам длъжна и отговорна да подкрепя кампанията и да съдействам за осъществяване на целите ѝ, каза Петрова.

Основателите на „Аз събуждам България“ определят кампанията като „една мечта”. Чрез нея ще се повиши качеството на живот на всички нас, хората, които избираме да живеем в България. Ние вярваме, че всеки млад човек може да бъде успешен тук и ще постигнем това като обединим бизнеса, държавата и неправителствения сектор за тази кауза, посочват те.

„Аз събуждам България” е национална информационно-образователна кампания, която следва мисията да събуди българския дух чрез силата на знанията и уменията и да насочи всеки българин към действия в посока подобряване на личното, професионално, емоционално, здравословно, духовно и финансово състояние.

Кампанията е инициирана от млади и предприемчиви хора, които искат да насочат вниманието и действията на младежите на възраст между 18 и 29 години към промяна в личен план чрез акцент върху неформалното образование и социалното предприемачество. Кампанията е със социално ангажирана насоченост и с основен акцент – информиране на обществото по разнообразни теми – предприемачество, личностно развитие, финанси и здраве.

Под патронажа на заместник-министъра д-р Султанка Петрова ще се проведе двудневно мащабно събитие на 9 и 10 септември в гр. София – Южен парк, което е и кулминацията на кампанията.

В заключителния етап на „Аз събуждам България“ ще бъдат реализирани и обучения в цялата страна, с което се цели да бъдат привлечени широка аудитория от активни и търсещи хора, готови да направят стъпка към промяна за себе си и бъдещите поколения на страната