РУНД ПОРЕДЕН! БСП, ДПС и ГЕРБ се хванаха за гушите за НДК! Търсят се едни 17 млн., никой не знае къде са

„Четири пъти Томислав Дончев е искал справки за изразходването на парите в НДК, от 2015 година до сега изведнъж започнаха да се правят изключителни разкрития“, заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов в студиото на Нова тв.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че няма как Боршош да бъде уволнен малко след като е назначен. „Дончев му иска справки, пада правителството, Златева не изисква това, което Томислав Дончев е искал, идва Павлова, получава справките и го уволнява. Фактът в момента е, че Боршош не е шеф на НДК, има си прокуратура“, заяви Биков. Той допълни, че проверките са направени от ГЕРБ, а Златева го е освободила от отговорност. Кръстева си спомни и времето, когато е била принципал на двореца и според нея, по онова време състоянието на НДК е било много добро. „Голямо мазно петно на ревера на репутацията на България е НДК“, заяви тя. Според Кръстева страната ни е вече е уличена в корупция и това може да провали европредседателството ни. „Има съмнения за това, че тези средства са управлявани по осмотрение на изпълнителния директор“, заяви още бившата пиарка на ДПС. Тя сряза остро ГЕРБ, като заяви, че те непрекъснато неглижират законите и не ги спазват.

На свой ред депутатката от ДПС Велислава Кръстева заяви, че задачата им в комисията е да се види дали е злоупотребено с онези 17 млн. отпуснати от държавата.

Биков пък скочи остро на нейните думи, като заяви, че комисията е изискана от БСП, а те са се съгласили и когато Деница Златева е била извикана в комисията, се оказало, че тя е в САЩ.

Социалистът припомни как са наливани в театър „Азарян“ и са купувани прекалено скъпи столове. „Не може да дадеш 17 млн. без да дадеш ред отчет“, допълни Костадинов.

Тома Биков пък направи заключение, че всичко това не е корупция и обвини БСП в това, че чрез тази комисия опозицията иска да атакува правителството. Костадинов пък припомни думите на Павлова от вчера, че няма работен проект за НДК, няма и разрешително за строеж.

„Вчера Павлова направи много важно уточнение, че заплаха за председателството няма и ние сме склонни да вярваме. Новината от вчера е, че всъщност в България ще има една голяма среща, а всички останали срещи ще се провеждат в Брюксел“, заяви Кръстева.

Биков пък заяви, че редица държави следват тази практика и това е с цел да се спестят пари на страната ни.