Тереза Мей към своите депутати: Спрете да се карате, или ще дадете властта на лейбъристите

Британският министър-председател Тереза Мей призова депутатите от своята Консервативна партия да спрат да се клеветят, защото в противен случай има опасност да позволят на лейбъристкия лидер Джереми Корбин да дойде на власт, предаде Ройтерс.

След като консерваторите на премиера в Лондон загубиха мнозинството си в Камарата на общините на предсрочните избори миналия месец, някои министри влязоха в открити пререкания заради Брекзит (Излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз) и държавните разходи, маневрирайки в очакване, че тя скоро ще падне от власт.

Мей заяви на лятно празненство на депутатите консерватори, че не бива да има „никакво клеветене, никакво заяждане“. „Изборът е между мен и Джереми Корбин, а никой не иска него“, каза тя.

Стопанката на Даунинг стрийт 10 призова депутатите от своята партия да изкарат „добре лятната почивка“ и да се върнат „готови за сериозна работа“. Правителствените обсъждания не бива да бъдат разгласявани и публичните разправии трябва да спрат, прикани тя министрите, допълни БТА.

По-рано близкият до опозицията на Острова в. Гардиън написа, че министърът по Брекзит Дейвид Дейвис е напуснал вчерашния втори кръг от преговорите си френския дипломат Мишел Барние, който представлява ЕС, по-малко от час от страта на диалога. Според изданието причината е бързото завръщане на Дейвис в Лондон. „Имах много важна работа“, заяви министърът пред вестника.