Хасковският кмет асвалтира улица пред хотела на бизнесмена, с който беше на екскурзия в Монте Карло

Скандалният кмет на Хасково Добри Беливанов е асфалтирал улиците пред завода и пред хотела на близкия до БСП бивш депутат Иван Стаматов. Агенция БЛИЦ съобщи, че наскоро проваленият градоначалник бе засечен от човек на агенцията на луксозна екскурзия в Монако в компанията на мастития бизнесмен и собственик на фирма „Монолит“ Стаматов. Двамата обикаляха из Южна Франция с бентлито на бизнесмена. Беливанов е асфалтирал дори частните паркоместа на Стаматов. За нарушението алармираха гневни хасковлии. Те отбелязват, че паркоместата пред частния хотел до тенис кортовете са асфалтирани, но в ремонт не бил включен в капиталовата програма на общината, а алеите в парка са в окаяно състояние, пише Haskovo.info.

Потърсен за коментар кметът Добри Беливанов заяви, че се асфалтират улици в града, където е преценено, че има нужда. Ремонтите по улиците в областния град били пред завършване. Не е разпореждано да се асфалтират паркоместа и ако това вече е направено ще е за сметка на собственика на местата.

Попитан и за асфалтирането на улица към други обекти на същия бизнесмен, който е собственик на хотела – предприятие в пресечка на булевард “Освобождение”, градоначалникът отговори нервно да не се търси под вола теле. “За асфалтирането на тази разбита улица имаме искане от десетина фирми, които имат предприятия там. Като не асфалтираме ни питат защо не, а като асфалтираме – защо го правим”, заяви Беливанов, цитиран от Haskovo.info. От пресслужбата на кметството допълниха, че е предвиден ремонт на велоалеята на Кенана.