Поставиха първите макети на стената между САЩ и Мексико

На границата между САЩ и Мексико бяха изградени първите макети на стената между двете държави. Изграждането на съоръжението беше едно от обещанията на президента Доналд Тръмп, с което да се спре незаконната имиграция. Това предаде ТВ Европа.

Девет месеца след встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп, първите осезаеми признаци за напредък по едно от основните обещания на кампанията му – изграждането на ограда с Мексико – се появиха по границата. Издигнати са общо осем варианта от бетон и стомана с височина колкото 3-етажна сграда. Преди да бъде изградена солидната стена от Калифорния до Тексас обаче ще бъдат направени тестове. 60-дневните изпитания трябва да проверят коя стена е най-трудна за изкачване или прокопаване на тунел под нея с цел ограничаване на нелегалната имиграция.

Досега Конгресът не е одобрил очакваните 21.6 милиарда долара, които би струвала стената и пари за проекта не са осигурени. Сега 1052 км от границата на САЩ с Мексико е оградена с единични, двойни или тройни огради, се посочва още в репортажа на ТВ Европа. В определени участъци обаче тя е била разрушавана няколко пъти. Затова граничните власти са категорични, че дори обещанието на Тръмп да не се изпълни, износените участъци от съществуващата ограда трябва да бъдат преправени.

Снимка :
ТВ Европа