Премиерът Борисов за летците от „Граф Игнатиево“: „За никой друг не са давани толкова пари, колкото за българските военни летци, надявам се някой да не ги ръчква“

За никой друг не са давани толкова пари, колкото за българските военни летци, надявам се някой да не ги подръчква, обяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка с вчерашната ситуация на авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщава Novini.bg.

„В последните години, особено в нашето управление, за българските военни летци са дадени стотици милиони, бих казал над милиард. За никой друг не са давани толкова. Осигурени са им най-скъпите и модерни самолети тип „Спартан“. Най-скъпите произведени единствено за България „Пантери“, най-скъпите и модерни хеликоптери „Кугър“, и на тях летят българските летци“, заяви Борисов и уточни, че има процедура за милиарди за нови самолети. той изрази и надежда, че никой не провокира умишлено напрежението сред летците „Те са получили милиарди. Аз за това не съм мнителен и се надявам, че някой не ги ръчка отвън. Няма да е честно“, отговори премиерът на въпрос за проблемите в авиобаза „Граф Игнатиево“.

„Моето уважение към неразположението им. Да, времето е лошо и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи. Говорих с министър Красимир Каракачанов, който ми каза, че след срещата им с тях нещата са решени“, добави премиерът. „Колкото за българските военни летци е направено, за никой друг не е направено. Учудвам се, надявам се искрено, да няма външна намеса – някой да ги подръчква, защото няма да е честно. Правителствената ни досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за българските моряци, за сухопътните ни сили и всички останали“, коментира премиерът Бойко Борисов.
Според министър-председателя в същото време се дават огромни пари, за да се стабилизират всички сектори на държавата – в икономиката, здравеопазването. „Държавата се нуждае изключително от нови влакове и какво ли не още. Дори, ако погледнете алтернативния бюджет там са сложени мисля 500 млн. лв. за сектор „Сигурност“, макар че ние още освен пресконференция друго не сме видели, за да можем да разсъждаваме“, коментира Борисов.