3 жертви на пороите в Бургаско, частично бедствено положение в Камено

Три човешки жертви взеха пороите в Бургаско. Обстановката в целия регион остава усложнена в следствие на падналия там проливен дъжд. Малко след 1 часа в дежурната част на РДПБЗН-Бургас са получени сигнали за наводнени къщи на територията на община Камено. На място работят пожарни екипи с 6 пожарни автомобила, два всъдехода „Амфибия“ и водолази. Включени са и допълнително екипи от Варна. По информация на ГДПБЗН от наводнението са засегнати  селата Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково и южните квартали на Бургас. По първоначални данни има един загинал в с. Полски Извор.

Към 9 часа е получена сигнал, че река Велека прелива в село Кости, община Царево – наводнен е площадът,  нивото на водата се покачва.

В община Карнобат спасители и пожарникари са се отзовали на девет сигнала за наводнени сгради.

От началото на светлата част на денонощието се извършва облитане с хеликоптер с цел установяване на състоянието на засегнатите населени места.

Поради наводнени участъци е ограничено движението на моторни превозни средства в участъците Средец-Айтос,  Полски извор-Тръстиково и по път II-79 Средец-Бургас.

Снимка :
МВР