Румен Радев с критика от предшественика му

Като първия провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството, такава оценка постави Росен Плевнелиев в студиото на „Тази неделя“ по БТВ. Според него  основната вина за това носи президента Радев.

По повод последното заседание на КСНС, което се състоя на два пъти, тъй като при първото заседание не се събра кворум, а трябваше да се обсъжда антикорупционния закон и създаването на специален разследващ орган Плевнелиев каза още, че: „В месеците преди КСНС имаше два алтернативни законопроекта, които е съвсем нормално да влязат в Народното събрание за обсъждане. Държавният глава по-скоро игра ролята на еднопартиен, отколкото на надпартиен президент. Резултатът беше печален”.

По думите му българският народ е свидетел на тоталния провал на целия политически елит по темата с корупцията.  Росен Плевнелиев критикува и действията на президента Румен Радев по повод бойкота на военните пилоти от база „Граф Игнатиево”. „Категорично не одобрявам действията на летците. Това за мен оставя горчивото впечатление и неразбиране как функционира Конституцията. Не съм съгласен и с действията на държавния глава, който се опита да защити тези действия, които са поне с нагласата да бъдат противоконституционни”, каза Плевнелиев. Той не отрече, че във военната ни авиация има проблеми, но подчерта, че военните трябва да спазват своята клетва и дълг.