ГДБОП арестува 5 за разпространение на наркотици

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на различни видове наркотици в София. Участниците са задържани на 25 октомври 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в ж.к. Обеля и Люлин.

Доказателствата сочат, че групата е действала организирано от началото на 2017 г. Ръководителят Никола Д. осигурявал наркотичните вещества на едро.

Участниците ги пласирали и се отчитали пред него, като всеки от тях изпълнявал и конкретни задачи в групата.

По време на операцията по задържането в дома и автомобила на Никола Д. са намерени и иззети 500 г амфетамини, 360 г марихуана и 6 г кокаин.

Извършени са претърсвания на 17 адреса и автомобили на участниците, събрани са множество доказателства, в т.ч. свидетелски показания, дадени пред съдия.

По искане на Специализирана прокуратура, на 28 октомври 2017 г. Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя на групата и на един от участниците – Цветелин Д.

С прокурорски постановления на останалите трима от групата са наложени парични гаранции между 500 и 2000 лева. По-леките им мерки за неотклонение са наложени от обвинението заради съдействие на разследването и пълни самопризнания за извършваните престъпни деяния.

Снимка :
МВР