Здравният министър Николай Петров подаде оставка, премиерът я прие

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка. Оставката беше приета от министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Оставката на министъра идва само ден след излъчването на телевизионно разследване за работата му като директор на Военномедицинска академия – София. В разследването се изнасят данни за корупция и как министърът като шеф на ВМА е сключвал договори за доставки на медицински изделия с фирми на мъжа, с когото живее дъщеря му.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира след оставката, че според него става дума за активно медийно мероприятие. „Не мисля, че беше правилно. Лично аз имам много добро мнение за личните качества на г-н Петров“, каза още Симеонов.

Министърът на финансите Владислав Горанов определи решението на Николай Петров за оставка като морален акт. „Проф. Петров ми каза:  Няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името ми, 60 години се боря за него. Смятам професора за един много достоен български офицер“, заяви още Горанов.

Снимка :
Министерство на здравеопазването