ГЕРБ все още търсят подходящ здравен министър

ГЕРБ не бързат с новия здравен министър, все още нямат и конкретни имена. В момента тече бюджетна процедура в комисиите, а другата седмица бюджетът ще влезе в пленарната зала и затова от партията на Борисов изчаквали с наследника на Николай Петров. Това съобщи пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави, че от компетентността на премиера е да направи предложение.
„Понякога подобни стойностни хора като Николай Петров има достатъчно възможности и условия да бъдат обстреляни доста сериозно“, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ като уточни, че в момента не знае дали министърът в оставка е извършил закононарушение.
Одитният доклад е възложен от служебния кабинет, който, според Цветанов, се е стремил да овладее държавата, да се търсят повече компромати, отколкото да се правят политики.
„А, доколкото чух, някой кулоарно ми казваше, че един бивш служебен вицепремиер е ходил в дадени здравни заведения, за да търси нещо, с което да подпомогне искането за вот на недоверие в сферата на здравеопазването“, посочи Цветанов.
Според него ГЕРБ е партията, която води най-агресивната политика срещу корупцията.Той и коментира идеята на БСП да внесе вот на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов заради корупцията. „В момента не нося таблицата, която показва, че най-силният корупционен натиск и корупционно дейтвия са били, когато БСП и ДПС са били на власт,“ каза още той в парламента. „Когато излезе новината за вота на недоверие прочетох и друга новина – по данни на Европейската статистическа служба (Евростат 6.1%) е безработицата. Намаление само за 1 година от 7.2% на 6.1%. Всеки може да си формулира въпросите, които може да задава към управляващите“, посочи Цветанов.