Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговско дружество „МОБА“ ЕООД

„Политиката на Министерството на отбраната по отношение на търговско дружество „МОБА“ ЕООД е изцяло насочена към това фирмата да бъде оздравена и да продължи да съществува“. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпроси в Министерството на отбраната. Той и неговият заместник Анатолий Величков коментираха актуалната тема за финансовото състояние на дружеството за охрана и сигурност с принципал министърът на отбраната.

Заместник-министър Величков разясни предприетите действия за оздравяване на „МОБА“ ЕООД, като подчерта, че за периода 2014-2016 г. дружеството е натрупало задължения в размер на 1 млн. и 94 хил. лв. „На първо място, използвайки възможността за вътрешно възлагане, гарантирахме нови източници на приходи, от 100%-ва охрана на обекти, включително и такива с отпаднала необходимост“, каза той и допълни, че са били предприети и действия за съкращаване на неоправданите административни разходи. Същевременно е бил извършен и бърз вътрешен одит, като резултатите от него са предоставени на прокуратурата и финансова инспекция.

„Със съдействието на заместник-министъра на финансите Кирил Ананиев успяхме да намалим размера на месечните вноски към НАП за погасяване на старите задължения на дружеството, за да можем да изплащаме заплатите на над хилядата работници в „МОБА“ ЕООД“, каза в заключение заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков.

Снимка :
МОБА