Нова агресия над медици

Доктор от Враца е бил жестоко пребит в Бяла Слатина, съобщава новини.бг. Медикът е бил нападнат от ром, при опит да помогне на жена му. Пострадалият е шефът на Хирургичното отделение във Врачанската многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“ – 54-годишният д-р Иван Чолашки.

В петък той отишъл да посети майка си в Бяла Слатина. Когато си тръгвал от къщата й, лекарят станал свидетел на потресаваща сцена. Циганин налагал жестоко жена си насред улица в градчето. Докторът веднага се притекъл на помощ. Той се опитал да разтърве мелето между съпрузите, но не успял да усмири обезумелия от гняв ром. Той се нахвърлил върху д-р Чолашки и започнал зверски да го налага. Единият от ударите бил толкова силен, че лекарят паднал на земята и си счупил десния крак, съобщи BulNews.bg. Когато видял, че травмата на медика е сериозна побойникът, заедно с жена си, избягал. На следващия ден обаче бегълците са заловени от полицията в Кнежа. Те са арестувани и срещу тях е започнато досъдебно производство.

Д-р Чолашки е откаран при колегите си в болницата. Извършена му е операция, а кракът му е гипсиран. Той е в отпуск по болничен и се възстановява в домашна обстановка. Лекарите са категорични, че кракът му ще се възстанови напълно.