БСП стягат вот на недоверие

Следващата седмица БСП ще стартира вот на недоверие към Кабинета „Борисов 3“, обяви лидерът на пертията Корнелия Нинова. „На заседание на парламентарната група решихме да излъчим екип, като ще помолим колегите от ДПС и „Воля“ да направят същото и другата седмица официално да стартираме разговорите по темата на вота на недоверие, както и кога да го внесем.“, съобщава новини.бг.  Според нея фокусът, на който са се спрели червените е „корупция“.  „Нашето предложение е корупция. Това не ни ограничава в кои сфери и сектори да говорим за корупция. Може да бъде в здравеопазване, образование, регионално развитие. Навсякъде имаме поводи за това“, добави тя. „Ще отправим това предложение към ДПС и „Воля“. Ще чакаме те да излъчат екипите си. Ние сме готови с нашия екип, другата седмица сядаме на разговори. Разговорите ще бъдат в Народното събрание, няма да има нищо скрито покрито“, обеща Нинова.

Според нея европредседателството не може да е причина да не се говори за корупцията.

„Председателството не може да бъде оправдание за тази корупция, която се вихри в България. То ще мине, ще замине, но не може 6 месеца да мълчим“, заключи Нинова.

Припомняме, че социалистите обявиха, че ще искат вот на недоверие заради корупцията на конгреса си през уикенда. Тогава те отправиха остри критики към управляващите, които отвърнаха ден по-късно с критики към БСП. Вчера пък зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че хората не възприемат БСП и ДПС като алтернатива на властта.