Цветанов: Вотът на недоверие е пилеене на време и белег за политическа незрялост

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като загуба на време евентуален вот на недоверие. Коментарът му идва след като от опозицията се заканиха, че ще внесът такъв към Кабинета „Борисов 3“, с фокус корупция. Партийният председател Корнелия Нинова заяви по-рано през деня, че следващата седмица ще започнат разговори с ДПС и Воля.

„Това ще бъде загуба на време, защото страната има съответните добри показатели и опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега. Ще бъде загуба на време, но трябва да се съобразим с конституционните разпоредби и парламентарната практика“, каза Цветанов в отговор на въпрос дали очаква смислен дебат по обсъждането на готвения от опозицията вот на недоверие към правителството.
„Това е нормалната парламентарна процедура и се радвам, че в общи линии вече решават дебата да го водим в пленарна зала, защото не смятам, че е коректно ежедневно да се хвърлят някакви обвинения, които въобще да не кореспондират с истината. Опозицията е в правото си. Когато прецени, че иска да поиска вот на недоверие, тя трябва да внесе съответните мотиви. Дебатът ще се води в зала. Предполагам, че другата седмица ще започнат някакви консултации. Ние се придържаме към начертаната програма, приемането на бюджета и законодателството, което има пряко отношение към ангажиментите по управленската ни програма. От тази гледна точка, вотът на недоверие ще ни отнеме може би половин ден, за да може да се водят дебати, иначе нямаме промяна от това, което сме си начертали”, заяви Цветан Цветанов.

По думите му внасянето на вот на недоверие в навечерието на бъдещото ни председателство на Съвета на ЕС е показател за политическа незрялост.

Снимка :
ГЕРБ