Иванка Тръмп се обяви срещу тормоза над жените

Тормозът над жени е явление, към което не бива да има никаква търпимост, заяви дъщерята на американския президент Иванка Тръмп на международен форум в Токио, посветен на жените, съобщава новини.бг.
Твърде често в отношението към жените на работното им липсва полагащото им се уважение, често има прояви, включително упражняване на тормоз, към който не бива да има никаква търпимост, заяви Иванка Тръмп в реч за участието на жените в икономическия живот. Дъщерята на президента на САЩ говори в момент, когато въпросът за сексуалния тормоз над жени е централна тема в новините по света след шумния скандал с американския кинопродуцент Харви Уайнстийн, обвинен в изнасилвания, сексуални посегателства и сексуален тормоз.
Той отприщи вълна от обвинения срещу холивудски знаменитости, че са се възползвали от влиянието си, за да упражняват безнаказано тормоз над жени. Самият Доналд Тръмп беше обвинен по време на президентската кампания през 2016 г. от няколко жени в сексуален тормоз.
По онова време негов говорител нарече твърденията „измислица“, но публикуван през октомври 2016 г. аудиозапис на Тръмп от 2005 г., показа, че той се хвали как е успял да се измъкне, след като се държал неприлично с жени. По-късно той се извини за коментарите си и заяви, че който го познава, знае, че той не е такъв човек.

Снимка :
Pixabay