25 г. затвор за убиеца на Виола, близките й ще обжалват

Съдът присъди 25 години затвор на Стефан Станев, който в края на юни уби по особено жесток начин приятелката си Виола Николова.

Делото  бе гледано по съкратена процедура, след като обвиняемият направи пълни самопризнания още в началото на заседанието. Прокуратурата писка смяна на най-тежкото възможно наказание – доживотен затвор без право на замяна,  да бъде намалено на 30-годишна присъда, заради самопризнанията на подсъдимия. Защитата поиска между 15 и 20 години лишаване от свобода, тъй като Станев е бил наркозависим и преди години е диагностициран с биполярно разстройство.
29-годишната жена бе открита мъртва в апартамента на Станев в столичния кв. „Света Троица“ през юни тази година. Делото срещу него започна на 3 ноември и бе гледано по съкратена процедура, след като обвиняемият направи пълни самопризнания.
Станев уби Виола Николова на 23 юни в София, а жестокостта на престъплението шокира дори полицаи с дълъг стаж. Мъжът пребил до смърт приятелката си със стик за голф, след което я наръгал многократно с нож.
Убиецът не се е разкаял за стореното. В обвинителния акт прокуратурата обяснява, че смъртта на Виола е била мъчителна, а действията на Станев се характеризират с „особена жестокост“, като той е проявил „изключителна ярост и ожесточеност“ към жертвата.

Присъдата не е окончателна, а роднините на убитата обявиха, че ще я обжалват в 14-дневния срок.

Снимка :
Pixabay