Корнелия Нинова с въпроси и обвинения към ГЕРБ

„За пореден път представител на ГЕРБ издава присъди, вместо съда. Г-жа Менда Стоянова заяви, че скоро ще бъде доказано купуване на гласове от депутата Манол Генов. Питаме – откъде г-жа Стоянова е запозната с доказателствата по делото и влияе ли тя на изхода на разследването?“ , пита председателят на БСП Корнелия Нинова, съобщават от пресцентъра на партията. Според Нинова в правова държава това е престъпление. „Не се изненадваме, защото това е моделът ГЕРБ. Той се изразяваше в осъждане на български лекари от трибуната на НС от г-н Цветанов. Те се оказаха невинни“, подчерта тя.

Корнелия Нинова пита защо България с парите на данъкоплатците изплаща хиляди левове заради ГЕРБ, след като сме осъдени в Страсбург. „По същия начин беше заклеймяван кметът на Асеновград Емил Караиванов. Днес всички обвинения към него са снети, но никой от ГЕРБ не понесе отговорност за очерняне името му без съд и присъда. В същото време депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, със свален имунитет и повдигнато обвинение, който е в основата на „Кумгейт“ в Хасково, е защитаван и възхваляван от депутатите на ГЕРБ, които отказаха да го освободят от НС. Кметът на Хасково си е на поста. Ето от този модел ГЕРБ искаме да се освободим. Всички техни заподозрени и обвиняеми са чисти и невинни“, каза още Нинова.

Според нея всеки, който се осмели да критикува властта, е осъждан предварително, без съд и присъда. „Това е пълно унищожаване на правовата държава, заличаване на институциите и налагане на модела – една партия-една държава“, посочва председателят на БСП.