Десислава Атанасова: В ГЕРБ страхливци няма, отхвърляме исканията за оставки

В ГЕРБ страхливци няма, за партията няма и неудобни въпроси, подчерта Десислава Атанасова по време на извънреден брифинг. Той дойде в отговор на лидера на опозицията Корнелия Нинова, която малко по-рано днес направи остри изказвания по адрес на управляващите. „След истеричната пресконференция на БСП и липсата на каквито и да било отговори е време да нормализираме тона“, коментира Атанасова.

Тя уточни, че след изявленията на опозицията е проведен разговор с Бойко Борисов, който в момента е на посещение в Рим. „ГЕРБ ще участва във всяка инициатива по всякакъв повод и по всички теми, които БСП предлага да станат цел и промяна в Конституцията“, допълни Атанасова от името на премиера. Тя посочи, че ГЕРБ е готова още утре да излъчи екип и предложения от всички парламентарни групи. „Искаме истината за абсолютно всички сделки на прехода без значение през кое управление са. Ако госпожа Нинова има тази воля, започваме още утре“, заяви Атанасова.

Данаил Кирилов допълни, че ГЕРБ застава зад действията на Валентин Радев и Валери Симеонов и няма основание те да подават оставка. „Отхвърляме искането на оставка от опозиционния лидер“, посочи той. По повод филма на Йончева „Граница“, той уточни, че към момента нашият капацитет на натоварване относно бежанците е 20%. А показаните кадри са направени в момент, в който съоръжението не е било предадено като завършен обект на Гранична полиция. „Би било редно да се съобразяват етапите на изпълнения на това съоръжение“, заяви Кирилов.