Борисов с недоумение за непрекъснатите провокации от опозицията

„Историята се повтаря, не е новост, ние също сме излизали, но тогава Мартин Шулц ми каза: Бойко, няма по-лошо от политиката на празния стол“, така премиерът Бойко Борисов коментира исканията на опозицията председателят на парламента да си подаде оставка и излизането на БСП от НС. Борисов инспектира източната тангента на околовръстния път в София. „Дадох оставка, ходихме на избори, какво повече… избраха ни, предлагаме мир, те излизат с провокации“, изрази недоумение премиерът.

Според него БСП го правят, за да предизвикват напрежение. „В Народното събрание се леят обиди, затова не отидох там. Мнението ми е, че въпреки провокациите Главчев не трябваше да си изпуска нервите, но на всички ни идва в повече“, обясни ситуацията Борисов.

По отношение на приватизацията той беше категоричен, че трябва да бъдат проверени всички сделки, независимо от кого са извършени, но и не бива пак да се спекулира, за да се отклони вниманието. „Да се проверят всички. Какво ми подхвърля Цветелина Бориславова? Аз не съм монах – имал съм жени, вече се притеснявам за жените около себе си. Сещам се за съученичките си даже“, иронизира сравненията на БСП Борисов.

Според премиера е изненадващо, че важните теми, в които обаче няма скандал, се загърбват и целенасочено се търси под вола теле. „Или казваме да променяме и на всеки 6 месеца избори, вчера 50 млн. за добавки за пенсионерите – никъде не се коментира, говори се за оставката на Главчев. Като ги отпуснахме това вече не е тема. Друг пример е представянето на филма на Елена Йончева и реакцията към Цветан Цветанов. В залата не видях европейци. Там го освиркаха. А ние отидохме да кажем нашата теза“, коментира още Бойко Борисов.

Той обеща подкрепа за предложенията на ДПС, които касаят КТБ. „Щом предлагат и щом чрез закон решават, че ще излезе истината, ние ще го подкрепим. 96-та година 8 банки са паднали. Предлагам всички обединени да стигнем до истината. Всички ще стигнем и до по-добро психическо състояние, защото виждам, че вече не си сдържат нервите.“ И напомни: „Видяхте и втората проверка на прокуратурата показа, че Петров няма нарушения. Те ме карат да ида в парламента и да повтарям това, което казва прокуратурата“.

Министър-председателят е категоричен, че ни предстоят важни дни и е добре да сме възможно най-единни. „Ако се намери разум, не е необходимо да вадим кирливи ризи по време на Председателството, във всяка държава ги има. Но когато целият свят ни гледа и започнем да ги развяваме – добре. ГЕРБ е в кондиция. Не го одобрявам, не е полезно, не е добре. Винаги съм готов на крачка назад, но те пак ще скочат. Каквото искат да правят. Човек трябва да има здрави нерви, за да издържи това“, коментира Борисов.

Снимка :
МС