Цветанов: Подаването на оставка не е отстъпление

БСП са доказали, че не могат да работят за хората. Единственото, което правят, е да вредят на държавата и да я отклоняват от единствения възможен път пред нея – европейския, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов Той изнесе лекция на тема „Обществено-политическата ситуация в страната“ в рамките на Националния форум на Предприемачи ГЕРБ „За стабилна държава и развита икономика“ в Боровец, съобщиха от партията.

Организатори на двудневната конференция, която започна вчера, са ГЕРБ, сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“.

Цветан Цветанов е подчетава, че от опозицията рушат държавността. Те ще продължат да оборват политиките ни с компромати и манипулации, а не с аргументи.

Цветанов е категоричен, че ГЕРБ ще изкара мандата си до докрай.
Пред пълната зала Цветанов напомни, че след президентските избори миналата година ГЕРБ и премиерът Борисов са взели тежкото и непопулярно решение да подадат оставка. „Представяте ли си какво щеше да стане, ако бяхме останали на власт тогава – опозиционните сили щяха да се радикализират и стабилността на държавата в навечерието на европредседателството щеше да е под въпрос.“. Според него в крайна сметка е било взето правилното решение.

„Преди два дни също взехме много тежко решение. Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание. Искам да подчертая, че това бе негов личен акт, с който той доказа, че е отговорен политик, за когото егото не е по-важно от парламентаризма. Той, като всеки един нормален човек, се поддаде на емоциите си и допусна грешка. Делян Добрев също като него стана жертва на агресивния подход на опозицията.“, посочва Цветанов. Той напомня, че от ГЕРБ не са отказват от председателския пост в парламента, а просто сменят капитана си.

„Представяте ли си какво послание щяхме да отправим към европейските си партньори, ако следващата седмица председателят на ЕП Антонио Таяни беше говорил пред полупразна пленарна зала? С какви очи после можехме да кажем, че сме част от силна и обединена Европа?“, обяснява председателят на ПГ на ГЕРБ и е коментира, че с избора на Цвета Караянчева за наследник на Главчев напрежението в парламента е потушено и той продължава нормално работата си.

„Ние можем да покажем реалните резултати от нашите политики“, категоричен е той.

„В момента има недостиг на квалифицирана работна ръка и затова приоритет на правителството на Бойко Борисов е образованието. Ние непрекъснато увеличаваме парите в сектора, защото можем да се го позволим благодарение на по-добрата събираемост и икономическия ръст“, е уточява Цветан Цветанов.

Цветанов обещава, че „Каквото зависи от държавата, ще продължим да го правим, а именно – ремонт на пътищата.  Искам обаче да помоля шофьорите – бъдете по-търпеливи и не подценявайте ситуацията.“, е призовава заместник-председателят на ГЕРБ.