Ден на траур в Перник

Днес е ден на траур в Перник. Причината – деветте жертви на жестоката катастрофа от петък, при която в челен сблъсък на автобус и товарен автомобил край село Микре, Ловешко, шестима души загинаха на място, а останалите 3 на път за болницата и в нея.

Днес в Перник е забранено провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и весели ритуали за периода от 8 до 24 часа. На територията на общината, националните и общинските знамена ще  стоят спуснати наполовина по време на траура.

Местната власт е предприела нужните действия за транспорта на жертвите и е осигурила средства за погребенията. Точно в 9:00 ч. тази сутрин започна литургията в памет на загиналите. Ловчанският митрополит Гавраил пък ще отслужи водосвет за прогонване на злите духове от пътя София-Варна.
Общо 19 души бяха ранени и се наложи част от тях да бъдат преведени по спешност в големите болници в София – ВМА, Правителствена и „Пирогов“.В злополучния автобус пътуваха незрящи хора от Перник , които се връщаха от Дряново. Причината за инцидента се оказа неправилно изпреварване на шофьора на автобуса.

Снимка :
Архив