Председателят на Европейският парламент Антонио Таяни е на посещение у нас

Визитата е по повод предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, а нейн домакин е министър Лиляна Павлова. Председателят на ЕП Антонио Таяни и председателите на 8-те политически групи в европарламента са на работно посещение у нас. В делегацията са още Диего Канга Фано, началник на кабинета на председателя на ЕП, и Клаус Веле, генерален секретар на Европейския парламент.
Днес, 21 ноември министър Лиляна Павлова ще придружава председателя на Европейския парламент Антонио Таяни по време на всички срещи, планирани в програмата му у нас. В програмата са включени двустранни срещи на председателя Таяни с премиера Борисов, с президента Румен Радев, с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Председателският съвет на ЕП ще се срещне с българското правителство, след което ще се състои пресконференция на председателя на ЕП Антонио Таяни и българския министър-председател Бойко Борисов.
Очаква се и специално обръщение на председателя на Европейския парламент към българските депутати от 44-то Народно събрание, след което председателските съвети на ЕП и НС ще проведат съвместна дискусия.
По-късно след обяд Антонио Таяни ще участва в дебат с млади хора на тема „Гласът на младите: Каква Европа искаме?“, който ще се проведе в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дискусията ще даде възможност на българските студенти и академична общност да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на европейския проект, както и да отправят въпросите си към лидерите на политическите партии в Европейския парламент.