Изпратиха Дядо Добри в последния му път

Патриарх Неофит пристигна в село Байлово за погребението на дядо Добри, който почина на 13 февруари на 103-годишна възраст. Десетки свещенослужители и стотици миряни са в храма на селото, за да се простят с добрия старец, информира в. „24 часа“.
По човешки скърбим за края на земния път на новопреставилия се дядо Добри (Добре Добрев) и се молим Бог да приеме душата му в селенията на праведните. Това се казва в обръщение на патриарх Неофит по повод кончината на Добре Добрев, изпратено от пресслужбата на Светия синод.
Още като млад Дядо Добри помагал на хората в селото и делил залъка си с тях. По време на бомбардировките над София през Втората световна война е убит негов приятел и от тогава дядо Добри се посвещава изцяло на Бога, разказва кметът на Байлово Бойко Неделчев.
Години наред добрият старец събираше пари и правеше дарения на храмове и манастири в страната, спеше на земята и не оставяше и стотинка за себе си. Дядо Добри е най-големият дарител на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Снимка :
Wikipedia