Гинка Върбакова: Не искам да ставам публична личност, не искам да бъда използвана за политически цели

Гинка Върбакова, за която миналата седмица започна да се говори усилено, проговори за сделката за ЧЕЗ. Новият собственик на българския бизнес на компанията даде първото си телевизионно интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Жената обясни, че от 20 години живее в София, но по принцип е от Пазарджик. „Беше неглижирано, беше страшно обидно. От 20 години съм в бизнеса, от 10 години се занимавам с енергетиката“, коментира Гинка Върбакова. Тя уточни, че компаниите й се занимават със соларни централи, изграждат енергийна и линейна инфраструктура. „Аз съм крайният собственик, аз съм едноличен собственик на компаниите“, посочи Върбакова.

Тя заяви, че сделката ще бъде финансирана с банков кредит от международна банкова институция. Банката обаче няма да бъде разкрита от нея. По думите на Върбакова фирмата е специално създадена за тази сделка, но зад нея стоят нейните компании. „По българското законодателство тази фирма можеше да бъде и с 2 лева капитал“, посочи тя. Новият собственик на ЧЕЗ уточни, че около 100 милиона лева се оценяват активите на компаниите. „Процесът по придобиване на активите все още не е приключил“, коментира тя.

По думите й новият собственик ще създава само рамката и ще следи за дейността на компанията. „Смяната на собствеността не променя по никакъв начин цената, която крайният потребител ще плаща“, уточни още Гинка Върбакова.

Тя заяви, че познава Теменужка Петкова от 20 години. „Тя е страхотен човек и експерт в областта си. Благодарение на нея енергетиката беше заздравена“, категорична бе Върбакова.

„Не познавам други политици, защото не бях известна в политическите среди. Аз не искам да ставам публична личност, не искам да бъда използвана за политически цели“, посочи още жената.

Досега никой не ни потърси да попита кои сме, коментира тя.

Снимка :
Nova tv