Почина актьорът Бате Николай

Почина големият български актьор Николай Николаев, по-известен като Бате Николай,  съобщи неговият син в Инстаграм. Николай Стефанов Николаев е роден в град Силистра 18 октомври 1940 г. Син е на Стефан Николаев, внук на поп Никола, свещеник от Русе и родственик на Васил Левски. Брат е на илюзиониста Васил Николаев-Орфи. Баща на българския художник Стефан Николаев. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ , в класа на проф. д-р Кръстьо Мирски, 1965. Звездата му изгрява като „Бате Николай“ в детското тв предаване „Сладкарница Захарно петле“. Заедно с артиста Марин Неделчев влизат в трупата на италианския цирк „Нандо Орфей“ и правят големи турнета като клоуни-фокусници.
През ноември 2017 г. дъщеря му бе намерена обесена в апартамента си в столицата. Младата жена пристигнала преди няколко месеца от Франция, където живее и брат й – талантлив художник. Тя дошла, за да бъде в помощ на бате Николай след поредицата нещастия, които му се случиха. Не е ясно каква е причината, довела до решението да сложи край на живота си.

Това бе поредният, жесток удар в живота на Бате Николай. В рамките на една година той преживя две катастрофи, беше нападнат с нож от крадец, агресивно куче го ухапа и лежа в болница със съмнения за туберкулоза.

Снимка :
novini.bg