БСП убедени, че ГЕРБ не стои зад сделката с ЧЕЗ

Сделката с ЧЕЗ е между две частни фирми, не знам къде има проблем. Всеки има правото се опровергава и защитава, в случая Моника Станишева e в правото си. Това заяви Александър Иванов, народен представител от ГЕРБ по повод сделката с ЧЕЗ в сутрешния блок на БНТ. „Аз вярвам в българските органи, които ще проверят сделката. Няма да се увеличи цената тока, има Комисия за енергийно и водно регулиране, която контролира. БСП си сменят позициите по повод сделката на ЧЕЗ. За мен не е добре държавата да навлиза в бизнесa“, допълни по темата той.
„Очакваме какво ще каже Гинка Върбакова, все едно е представител на държавата ни. Предполагам, че щом Моника Станишева е отговорила, значи е истина, че няма общо с „Инерком“’,коментира депутатът от БСП Таско Ерменков.

„Убеден съм, че нито партия ГЕРБ стои зад сделката, нито партия БСП. Но може да има отделни мастити, които да подкрепят сделката. В Парламента скандали няма, има идеологически спорове. Целият български народ знае, че ние сме против приватизацията на ЧЕЗ. Притеснявам се, че КЕВР не си върши работата. Не говорим за национализацията на ЧЕЗ, а за пазарно отношение и на купуване на част от дяловете“.
„Трябва да сме признателни на всички, които са участвали в освобождението ни. Интересното е как държавният ни глава е реагирал на изказването на руския патриарх Кирил. Не знам от какво се прояви обидата от патриарх Кирил“, каза Иванов по повод изказването на руския патриарх Кирил. Той бе разочарован, че подвигът на руските воини бе сложен наравно с воините от Финландия, Полша и Украйна и други държави, дали живота си за Освобождението на България.
„Всички народи участвали в Освобождението на България са били под руски флаг. Не мога да приема вицепремиер публично да дава оценки за главата на най-голямата православна църква“, завърши той по повод изказването на Валери Симеонов. Вицепремиерът нарече патриарх Кирил съветско ченге.

Снимка :
novini.bg