Борисов: Ще дадем 3 млн. лева на Хайредин

С постановление днес ще дадем 3 млн. лева на Хайредин, за да отидат да правят язовирите, съобщи министър- председателя Бойко Борисов по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет по повод мерките за гарантиране на сигурността на населението във връзка с рисковете от препълване на язовирите. Ще попитаме и колегите от Врачанско какво мислят за проблема с язовирите. Съобщиха ми, че част от язовирите не се ползват нито за енергия, нито за риба, за нищо, изтъкна още Борисов

„Поставените каскада са, за да се успокои водата, и за да не залее площта извън язовира. Това, което ме вбесява най-много е, че слушам само как нещо не може да стане. За нещо трябвало специално постановление, което не можело да се направи, защото било в разрез с обществените поръчки“, допълни той.

„Най-малкият проблем са парите. Проблемът е как незабавно да направим промени. Хората задават въпроса какво правим за язовирите. Страховете на хората остават. Ние правим много, а резултатът е много малък. Не може през няколко години едно и също да говорим. Трябва да се направи нещо“, посочи министър-председателят.