Великобритания може да бойкотира Световното по футбол в Русия

Великобритания обмисля варианта да бойкотира Световното първенство по футбол, което тази година се провежда в Русия. Това ще се случи, ако бъде доказано, че зад отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия стои Москва, предава Нониви.бг. Според източници на вестник „Таймс“, британските официални лица водят преговори с американските и европейските си съюзници в търсене на координиран отговор, който да включва дипломатически, икономически и военни мерки срещу Русия, в случай че бъде доказано участието на Руската федерация в убийството на двойния агент и дъщеря му.
„Бойкотът на Световната купа определено е една от възможностите“, издава източникът на вестника от министерството на отбраната.
„Таймс“ отбелязва още, че под бойкот на Световното първенство по футбол в Русия се разбира игнорирането на високопоставени политици и длъжностни лица, или дори отказ на Англия от турнира.
Другите страни, които участват в последния етап на шампионата – Полша, Австралия и Япония – може също да се присъединят към подобна инициатива, пише вестникът.
„Обсъжда се широк спектър от възможности“, заключва медията.

Снимка :
Pixabay