17-годишен прострелян след саморазправа в плевенско

Плевенски криминалисти работят по изясняване на всички обстоятелства, свързани с образувано досъдебно производство. На 17 март около 20.20 часа 52-годишен жител на с.Рупци съобщил в полицията в Червен бряг за възникнал в центъра на селото скандал и сбиване между група мъже. На мястото веднага бил изпратен полицейски екип, който установил на адрес в селото 17-годишен жител на Радомирци, с огнестрелна рана в левия крак.

По първоначални данни към 20.20 часа в центъра на селото спрели два леки автомобила, от които слезли около 10-ина въоръжени с брадви и ножове жители на с. Радомирци и започнали саморазправа с местните. За да се предпази, 52-годишният произвел изстрел със стоп патрон, като прострелял непълнолетния в крака със законно притежаван пистолет, съобщиха от МВР.

При инцидента е пострадал и 32-годишен от Рупци. Той е откаран в болницата в Плевен, където е настанен за лечение и непълнолетният. На мястото е извършен оглед, стрелецът доброволно е предал оръжието си и брадва.

Уведомен е районен прокурор в Червен бряг. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Снимка :
Архив