Президентът: Израел има интерес да инвестира в потенциала, който има България във високите технологии

„България е готова за сътрудничество с Израел в областта на икономиката, инвестициите и науката“. Това посочи президентът Румен Радев на среща в Ерусалим с израелския си колега Реувен Ривлин, съобщи Новини.бг.

„Аз се надявам, господин президент, ние да насърчаваме с вас това сътрудничество. Израел, като водеща държава в областта на високите технологии, би имала интерес да инвестира и в потенциала, който има България в тези области, която се превръща все повече в център за информационни, комуникационни технологии, научни изследвания в Югоизточна Европа“, заяви Радев. Израелският президент подчерта, че евреите никога няма да забравят смелия акт на България по време на Втората Световна война и спасяването 50-те хиляди българските евреи от нацистките лагери на смъртта. „Трябва да сме единни срещу омразата, каза Ривлин. Трябва да се изправим срещу Иран, който продължава да спонсорира тероризма и да разпространява нестабилност в Близкия изток“, добави той.

Радев посочи, че по време на своето европредседателство България ще продължи да полага усилия за възстановяване на преговорите в рамките на Близкоизточния мирен процес, за постигане на траен мир в региона.

Снимка :
Архив