Френските власти: Почина жандармеристът, който се размени за заложник

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че жандармеристът, разменил се за заложник в супермаркета при вчерашната терористична атака в Южна Франция, е починал, предаде БТА, цитирайки агенциите. В съобщение в Туитър тази сутрин Колон написа, че полковник Арно Белтрам от жандармерията е „загинал за страната си“.

Белтрам се предложи невъоръжен като размяна за жена, взета за заложник от 25-годишния атентатор. Той съумял да остави включен телефона си така, че полицията да може да слуша какво става вътре в супермаркета. Властите заявиха, че щом чули изстрели отвътре, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател.

Белтрам беше тежко ранен и с неговата смърт загиналите при вчерашната атака стават четирима. Други 16 души са ранени, като трима от тях са в тежко състояние.

Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката, най-кървавата, откакто Еманюел Макрон стана президент през май. Генералният секретар на ООН

Антониу Гутериш осъди терористичната атака в Южна Франция, предаде ТАСС. Кабинетът му посочи, че той е изтъкнал действията на френските сили за сигурност, благодарение на чиито действия е могло да се избегне голям брой жертви.

Снимка :
Pixabay