53 станаха жертвите на пожара в руския град Кемерово

53 станаха жертвите на пожара в източния руски град Кемерово, предаде ТАСС. Следственият комитет в Москва днес потвърди за смъртта на 53-души.

„Пострадалите са 48, 12 от тях са хоспитализирани, а на още 36 души бе оказана доболнична помощ. Все още издирваме 11 души“, пише в съобщението на службата.

Експлозия разтърси вчера мол в Кемерово. Взривът стана причина за пожар в търговския център, който бе потушен след часове. Полицията днес обяви, че е четирима души, сред които и собствениците на търговския център, се намират в ареста. На задържаните са повдигнати обвинения в убийство по непредпазливост. „Документите на разследването се предават в реално време на премиера на страната Дмитрий Медведев“, заявиха още от Следствения комитет.

Във връзка с трагедията съболезнователни телеграми до руския президент Владимир Путин изпратиха казахстанският лидер Нурсултан Назърбаев, сръбският държавен глава Александър Вучич, представителството на Европейския съюз в Русия, посолството на САЩ в Москва и литовското външно министерство.

Снимка :
Pixabay