Екатерина Захариева заминава за Република Южна Африка

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на посещение в столицата на Република Южна Африка Претория. Тя ще е съпредседател на министерска среща в рамките на политическия диалог между Европейския съюз и Южноафриканската общност за развитие (САДК). Захариева ще води делегацията на ЕС в качеството си на външен министър на ротационния председател на Съвета на ЕС. От страна на САДК форматът ще се съпредседателства от Линдиве Сисулу, министър на външните работи и сътрудничеството на Република Южна Африка.

В Претория министрите ще обсъдят действията след срещата на високо равнище ЕС и Африка в края на ноември 2017г. и стратегическите приоритети на сътрудничество за периода 2018-2022 г.

Сред темите на дискусията ще бъдат стратегията за индустриализация на САДК, инвестиции в образованието, мир и сигурност, устойчиво развитие и управление, миграция и мобилност.

САДК е учредена през 1992 г. В нея участват 16 страни: Ангола, Ботсвана, Демократична република Конго, Замбия, Зимбабве, Коморските острови, Лесото, Малави, Мавриций, Мозамбик, Намибия, Свазиленд, Сейшелите, Танзания, Република Южна Африка.

Снимка :
МВнР