Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарния съюз Мартин Чунгонг

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарния съюз (ИПС) Мартин Чунгонг. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, участва в 138-ата Генерална асамблея на организацията в Женева. От името на българските парламентаристи Цвета Караянчева изрази пълна подкрепа за дейността на Интерпарламентарния съюз и подчерта, че България се стреми да даде своя принос в дискусиите и предложения по обсъжданите въпроси. „Темата на генералния дебат на тазгодишната Асамблея, свързана с мигрантите и бежанците, е изключително актуална“, посочи председателят на Народното събрание и добави, че приносът на парламентаристите по тази тема има важно значение и е широко признат. Цвета Караянчева подчерта, че България е сред страните, бележещи процентен ръст на жените парламентаристи.

„Следим с безпокойство очерталата се през последната година тенденция за намаляване на представеността на жените в парламентарния живот“, посочи тя и добави, че друг важен проблем е приобщаването и ангажирането на младите хора при вземането на политически решения.

Снимка :
НС