Цветанов: Гамишев няма да бъде ръководител на общинската структура на ГЕРБ в Гоце Делчев

Димитър Гамишев няма да бъде ръководител на общинската структура на ГЕРБ в Гоце Делчев. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти след като стана ясно, че депутатът Димитър Гамишев е подал оставка.

На въпрос дали Гамишев ще бъде сменен като координатор на ГЕРБ – Гоце Делчев, Цветанов заяви, че в момента тече процес на отчетно-изборни събрания. „Мога да ви дам пълна гаранция, че Гамишев няма да бъде ръководител на общинската структура“, заяви той.

Цветанов обясни, че днес Димитър Гамишев е депозирал оставката си като народен представител. „Подадена е оставката е в деловодството. Оттук нататък е технология, за да мине за гледане през пленарна зала и да бъде приета“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ. Той поясни, че още вчера е имал възможност на разговаря с депутата след заседанието на парламентарна група. „Днес той също искаше да разговаря с мен и каза, че иска да си подаде оставка“, каза Цветанов. Той обясни, че Гамишев е поискал да си подаде оставката, тъй като не е предполагал какво може да се разрази като отзвук.

Според него Гамишев е показал достойна постъпка от морална гледна точка. Цветанов каза, че депутатът го е информирал, че при влизането си в политиката е решил да се освободи от бизнеса си. „Тогава е прехвърлил фирмата си“, посочи Цветанов. По думите му, Гамишев е познавал човека, на когото е прехвърлил фирмата си, но не като малоимотен и не е предполагал, че по този начин ще се изтълкува и спекулира в публичното пространство. Цветанов и допълни, че от разговора му с Гамишев е станало ясно, че когато е прехвърляна фирмата не е имала задължения.

Цветанов коментира, че премиерът Борисов полага усилия да се изяснят всички възможни факти по случая „Скрипал“ и тогава правителството да вземе съответното решение. Той заяви, че солидарността към Великобритания е много ясно изразена на Съвета, на който е присъствал премиерът Борисов. „От тази гледна точка премиерът полага максимални усилия да могат да се изяснят всички възможни факти и тогава правителството да вземе съответното решение. България трябва да бъде солидарна с евроатлантическите държави, защото това е гаранция за нашия просперитет и успех като защита на националния суверенитет“, каза Цветанов.

Снимка :
Архив