Кирил Добрев: Не трябва да допускаме влошаване на отношения с Русия

„Не трябва да допускаме влошаване на отношения с Русия и не само заради историята, която ни свързва, а защото принципната позиция е да не вземаш крайни решения, без да имаш достатъчно доказателства“. Това заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по време на среща с членове и симпатизанти на левицата в Ловеч, съобщи Novini.bg.

Добрев коментира и откриването на строителните работи по 9-километровата отсечка Ябланица – Боаза. „За 10 години Сърбия, която не е член на ЕС, при далеч по-тежък терен, построи 80 км. магистрала от Ниш до Драгоман, а онзи ден вицепремиер, финансов министър, регионален министър организираха помпозно събитие и молебен за скромните 9 километра от магистрала „Хемус“. Представям си за тези 80 км. Драгоман-Ниш сигурно ГЕРБ щяха да направят 10 първи копки, да отрежат 15 лентички и да направят още толкова молебени“, коментира заместник-председателят на БСП.

Добрев не подмина и партийните въпроси. Той подчерта, че на последните местни избори, в които участва БСП, резултатите са били близо 350 хил. гласа. Зам.-председателят на левицата припомни, че в лявото политическо пространство тогава е имало още две сериозни политически сили, които са взели гласове от БСП. „Днес никой не говори за тях и никой не мисли, че има друга лява партия извън БСП“, допълни той. „Аз съм сигурен, че подкрепата, която ще получи ръководството от редовите социалисти в битката им срещу ГЕРБ, е много ценна, защото БСП няма да е БСП без своите членове и структури по места“, каза още Кирил Добрев.

„Ловеч е пример как бавно, но сигурно се ликвидира държавната болница в полза на частна с помощта на “услужливи” държавни служители“, коментира Кирил Добрев проблема с общинската болница. Като основна задача за местните избори той постави – БСП да се докаже като опозиция и алтернатива на местно ниво.

„Изпълнителното бюро заявихме категорично, че се противопоставяме на всички тези феодални практики, които задушават общините и убиват честната конкуренция в зародиш. Това е ясен знак и към нашите представители в местните общински съвети, които са лицето на БСП“, коментира Кирил Добрев.

Той допълни, че сега на ход са структурите по места и те трябва да покажат, че ГЕРБ има алтернатива на местно ниво. „Вие сте тези, които могат да покажат на своите приятели, съседи, близки, колеги, че и в най-малкия град, най-малкото село има алтернатива на феодалите от ГЕРБ и тази алтернатива сме ние“, каза още Кирил Добрев.