Ахмед Доган: Русия може да е всякаква, но е фактор, с който трябва да се съобразяваме

Аз не съм привърженик на това, което Русия направи в Крим, но не съм безразличен към това, което прави Западът. Русия може да е всякаква, но е сила, фактор, с който ние трябва да се съобразяваме“. Това е заявил почетният председател на ДПС Ахмед Доган в приветственото си слово към гостите на рождения си ден, съобщи 24rodopi.com. На 29 март д-р Доган навърши 64 години.

„Това нещо, което се случва, ме притеснява, светът не отива на добре, на лошо е“, казал Доган на тържеството в Бояна. „Колеги, тези от вас, които четат и следят, ако сте забелязали, най-големият купувач на петрол – Китай, настоява разплащането да става с юани, а не с долари“, посочил Ахмед Доган, като припомнил, че Китай държи по-голямата част от външния дълг на САЩ. В акцента си за новото прегрупиране на световните сили, почетният председател отбелязал, че „Европа търси своето място, Европа не е толкова силна“.

Говорил също така за новата роля, която играят Русия, Венецуела, Иран, Китай. По темата Турция пък заявил: „Не ми харесват нещата, които се случват в нашата съседка!“.

За ролята на ДПС в България, Ахмед Доган подчертал, че партията е гарант за сигурността. „По природа съм миролюбив човек, но ако някой ми посегне, ще отвърна“, категоричен бил Доган.

Накрая пожелал на гостите си: „Радвайте се на живота, изживейте си го!“