Цачева: Всичко се е развило много бързо, има човешки грешки

Всичко се е развило много бързо, в рамките на минути, коментира пред депутатите министърът на правосъдието Цецка Цачева по повод вчерашното бягство на двама затворници пред народните представители в парламента.

Има категорична заповед, която определя кои са разрешните за внасяне в местата за лишаване за свобода вещи. Дежурните служители трябва да проверяват тези вещи. „Контрол се осъществява ежедневно от дежурните, които са на смяна и проверяват тези вещи. Самият факт обаче, че се осъществява въоръжено бягство, установено по категоричен начин до момента – единият е бил с нож, а другият с пистолет, означава, че тези вещи са внесени в Софийския затвор“.

По отношение на действията, които са предприети – създадена е комисия, която да извърши щателна проверка на целия случай. Ще положим максимални усилия да съберем цялата информация по случая. В добра координация действаме с органите на МВР и прокуратурата. В момента вървят оперативно-издирвателни действия, посочи Цачева. Всичко се е развило много бързо, в рамките на минути. Има записи на камерите, които в момента се анализират, поясни правосъдният министър.

Снимка :
Архив