Омбудсманът Мая Манолова и дечица ще боядисат 500 яйца на Велики четвъртък

Утре, 5 април 2018 г, от 12.00 часа омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани от неделното училище към столичния храм „Рождество Христово“    / кв. „Младост III“, бул. „Филип Аврамов“ – срещу бившето „Патиланци“/ ще боядисват традиционните великденски яйца на Велики четвъртък. Утре, 5 април 2018 г, от 12.00 часа омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани от неделното училище към столичния храм „Рождество Христово“    / кв. „Младост III“, бул. „Филип Аврамов“ – срещу бившето „Патиланци“/ ще боядисват традиционните великденски яйца на Велики четвъртък.

Над 500 писани яйца ще бъдат раздадени от малчуганите на миряните в квартала. Така децата се включват в Националната кампания на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки“, дарявайки празник и усмивки на баба и дядо.

  Боите, с които ще се шарят яйцата, са закупени специално в подкрепа на каузата „Спаси икона“, чрез която децата от неделното училище събират пари за свои онкоболни връсници.Омбудсманът Мая Манолова ще отчете резултатите от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за трета поредна година под нейния патронаж. Инициативата традиционно набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лв. Тази година определеният от правителството минимален праг е до линията на бедност – 321 лв.

Банковата сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, е в УниКредит Булбанк, с титуляр Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 –  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –         www.redcross.bg

Набраните средства ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна. / Кои са те тук: https://goo.gl/L7QZRg /Възрастните хора вече могат да получават своите ваучери с месечната си пенсия в централните пощенски клонове по места. От тази седмица, със съдействието на социалния патронаж по общини, започна и раздаването на събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.Списъците на пенсионерите, които ще получат ваучери ще бъдат публикувани на Интернет страницата на Омбудсмана и Български Червен кръст, на два транша – преди Великден и преди Гергьовден.