ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за сделката с „Инерком“

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за всички възможности за приключване на продажбата за българските активи на „Инерком“, съобщиха за „Хоризонт“ от чешката компания. Все още обаче не е известно кога те ще бъдат обсъдени. Въпреки обрата в правителствената позиция, договорените в началото на март анализи на всички възможности за приключване на сделката с „Инерком“ ще бъдат направени, потвърдиха за „Хоризонт“ от централата на ЧЕЗ в Прага.

Анализите започнаха след преговорите, които Гинка Върбакова води в чешката столица. Именно Върбакова постави въпроса за влизането на държавата в сделката след срещата й с премиера Бойко Борисов, което провокира чешката компания да започне анализ и на тази възможност.

Междувременно обратът в правителствената позиция е отразен в чешките медии. „Лидове новини“, които първи разкриха възможното офшорно финансиране на сделката от страна на „Инерком“, цитират изказването на финансовия министър Владислав Горанов.

Чешката телеграфна агенция също информира за промяната в правителствената позиция, но цитира и лидера на БСП Корнелия Нинова, според която сделката с „Инерком“ трябва да се развали, а държавата да придобие активите.

Снимка :
Архив