Добри хора дариха детски книжки за пациентите в „Пирогов“

Великденските празници допринесоха за увеличването на броят на книжките в детските хирургия и травматология, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов“.

За щастие на малките пациенти Клиниката по детска травматология получи над 100 книжки от хора с добри сърца, които искат да направят болничният престой по-приятен за всяко дете. Дарителите посочиха, че добрите дела се правят, но не се разкава за тях. Ето защо те пожелаха анонимност.
В Отделението по детска гръдна хирургия стажант-акушерката Нино Колева пък дари детски книжки, приказки и книжки за оцветяване. Тях студентката получи като награда от 12-ия Национален фотоконкурс „Най-сладка целувка – 2018“ – за снимка на въздушна целувка с послание, направена от фотографа Вячеслав Попов.
„Благодарна съм за изключително топлото посрещане от старшата медицинска сестра на Отделението по детска гръдна хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – Росица Райкова и целия екип на отделението, където работят отлично подготвени медицински специалисти и ръководители по здравни грижи с доказан професионализъм, дългогодишен опит и всеотдайност към професията.
Когато моята снимка с послание спечели конкурса беше огромна радост за мен. Но днес, аз получих най-големият подарък, който можеш да получиш – да направиш щастлив някой друг. Щастието, което се отразява в очите на другия, е най-голямото щастие, което самият ти можеш да изпиташ.“, посочи Нино Колева, която е студентка IV курс в специалност „Акушерка“ към ФОЗ на Медицински университет – София.

Снимка :
Пирогов