Доналд Тръмп осъди химическата атака в Сирия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди химическата атака в Сирия, при която загинаха над 70 души, предаде Ройтерс, съобщава БТА. Американският държавен глава направи това в три поста в Twitter, в които обвини руския президент Владимир Путин и Иран, че подкрепят както той пише „животното (президента на Сирия) Башар Асад“, допълва агенцията.
„Много загинали, в това число жени и деца, в една безсмислена химическа атака в Сирия. Районът на тази жестокост е ограничен за достъп и обсаден от армията на Дамаск, което го прави напълно недостъпен за външния свят“, пише Тръмп в първия си туит.
„Президентът Путин, Русия и Иран са отговорни за подкрепата на животното Асад“, допълва той и после предупреждава, че ще трябва да бъде платена „висока цена“. „Отворете района незабавно за медицинска помощ и проверка“, призовава Тръмп в друг туит.
В трети пост пише: Ако президентът Барак Обама бе преминал обявената от него червена линия в пясъка, сирийското бедствие отдавна щеше да е свършило! Животното Асад щеше да бъде в миналото!““.

Снимка :
Архив