Премиерът Борисов открива Международния икономически панаир Мостар

Министър-председателят Бойко Борисов е на посещение в Босна и Херцеговина. Днес премиерът ще открие Международния икономически панаир, който се провежда за 21-ви път в Мостар, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Поканата за участието му е от Председателството на Босна и Херцеговина и от сръбския президент Александър Вучич, чиято страна тази година е партньор на изложението.
Мостарският панаир е място за срещи на представители на бизнеса от региона и на големи международни компании. С присъствието си премиерът Борисов ще подчертае значението на икономическото развитие на страните от Западните Балкани за европейската им перспектива, отбелязват от правителствената пресслужба.
Бойко Борисов се срещна вчера с Драган Чович, член на Председателството на Босна и Херцеговина и домакин на Международния икономически панаир в Мостар.
„В тази толкова важна изборна година за Босна и Херцеговина по всякакъв начин ще се опитаме да помагаме за единството на държавата. На Балканите не може да подхождаме егоистично, проблем в която и да е държава засяга и другите, затова разчитам и на колегите за постигане на мир“, коментира Борисов след срещата.
На нея са обсъдени двустранните отношения, пред които има неусвоен потенциал по общото изразено мнение, евроатлантическата перспектива на страните от региона и най-сериозният инструмент за гарантирането й – развитието на икономиката и на инфраструктурата.

Снимка :
МС