Д-р Константин Гроздев получи наградата за Mлад учен

Д-р Константин Гроздев от Александровска болница получи наградата за млад учен на Медицинския университет в София. На тържествена церемония по случай патронния празник на ВУЗ-а и празника на научноизследователската и преподавателска дейност, ръководството на МУ-София връчи най-високите отличия на свои изявени служители за принос в развитието на българското медицинско, стоматологично и фармацевтично образование, наука и практика, и за значими постижения в преподавателската, научната и експертната дейност.

Д-р Гроздев е главен асистент във Втора хирургия на УМБАЛ „Александровска“ и направи истински фурор през последната година с операциите си за отслабване. Лекарят, който „пренарежда“ стомаси, и то само през няколко малки дупчици, е специализирал в Белгия, но се връща у нас, за да помага на българските пациенти. Призът му е на името на акад. д-р Асен Хаджиолов и се присъжда за значителни приноси в научната и преподавателска дейност в областта на клиничните науки.

Александровска болница „отмъкна“ още две големи отличия, похвалиха се от лечебното заведение. Награда за изключителни постижения и цялостен принос в областта на медицинската наука и практика, на името на проф. Стоян Киркович, получи проф. Петър Панчев от Катедрата по урология и завеждащ отделението по онкоурология в „Александровска“.

С приз на името на проф. Параскев Стоянов, за значителни приноси в научната и преподавателската дейност в областта на хирургичните науки, бе отличен доц. Георги Велев от Катедрата по хирургия, който също като д-р Гроздев е част от екипа на Втора хирургия на Александровска болница.

Снимка :
skener.news